donderdag 4 oktober 2012

Profiteroles

Ik had nog een belofte na te komen. Een beloning voor mijn collega.  Het zijn profiteroles geworden.

Wat heb je nodig:
2,5 dl water, 100 gr boter, 180 gr zelfrijzende patisseriebloem, 4 à 5 eieren

Wat moet je doen:
Kook het water met de boter tot de boter gesmolten is en haal dan van het vuur.  Roer de bloem erdoor en roer het deeg tot het wat droger is. Laat eventjes afkoelen en roer dan de eieren één voor één erdoor.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes van 3 à 4 cm breed en 3 à 4 cm hoog.
Bak de soesjes 20 à 30 min op 180°C.  Laat de soesjes vervolgens nog 10 min in de oven met de deur op een kier.  Maak een gaatje in het soesje en vul het met slagroom, ijs of banketbakkersroom.  Vervolgens doop je het soesje nog in een lekkere ganache.


Soesjes

1 opmerking: