zondag 11 november 2012

Afdekgelei

Wat heb je nodig ?

2 blaadjes gelatine - 200 ml water - 2 el citroensap - 50 gr suiker

Taartgelei zelf maken doe je zo :

Week de gelatineblaadjes 5 à 10 minuten in koud water.
Laat ondertussen 200 ml water + 50 gr suiker net niet koken.
Roer er, van het vuur af, de goed uitgeknepen blaadjes gelatine door + citroensap.
Laat de gelei 30 à 45 minuten afkoelen in de koelkast.
Verdeel de taartgelei over de taart.
Zet de met gelei bedekte taart zeker 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Zo luidt in ieder geval het recept dat ik gebruikte: echter als je doet wat er nu staat, kan je de gelei helemaal niet uitsmeren, wegens één vaste brij.  Je moet dit eerst terug een beetje opwarmen voordat je het effectief kunt uitsmeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten