woensdag 30 januari 2013

Chocoladespritsen

Heb je eens zin in een heerlijk koekje voor bij de thee of koffie, dan volgt hier een geweldig receptje.  Heel gemakkelijk en het resultaat is overheerlijk.

Ingrediënten;

100 gr boter
2 el fijne kristalsuiker
1/2 tl vanillearoma
90 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr pure chocolade

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop in een grote kom de boter, suiker en het vanillearoma licht en luchtig.  Roer het bakmeel erdoor en meng dan het geheel tot een redelijk stevig deeg.  Doe het deeg in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond en spuit reepjes van 6 cm lang (of voor de gulzige mensen onder ons extra grote reepjes) Bak de koekjes 10 - 15 min in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin gebakken zijn en laat ze dan afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain marie.  Doop de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat ze dan eventjes opstijven.  Smullen maar !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten