donderdag 1 augustus 2013

Plattekaastaart met aardbeien

Bakken?  Met dit weer?  Dacht het niet.  Dat doen we de komende dagen zelf al genoeg.  Maar een dessertje dat gaat er altijd wel in.  Dus deze keer eens een makkelijk receptje waar je geen oventje voor nodig hebt.


Ingrediënten:

- 8 el suiker (of een beetje meer of minder, naargelang hoe zoet je aardbeien zijn)
- 1 pakje vanillesuiker
- 250 gr room
- 500 gr plattekaas
- 400 gr aardbeien
- 6 blaadjes gelatine
-  200 gr bastognekoeken
-  een beetje boter

Verkruimel de koekjes en overgiet met een beetje gesmolten boter.  Zet dit even in de ijskast.  Week de gelatine in koud water.  Klop de suiker en de room op.  Voeg nadien de plattekaas toe.  Pureer de aardbeien en verwarm eventjes.  Roer de uitgeknepen gelatine eronder. En roer vervolgens alles door elkaar. Giet in de springvorm en laat gedurende min. 4 uur opstijven in de ijskast.
Nadien kan je de taart nog versieren met wat aardbeien of een mooi laagje aardbeiengelei.  Voor het toplaagje gebruikte ik nog eens een handvol aardbeien en 2 blaadjes gelatine.

Smullen maar!




Een foto om mee uit te pakken is het helaas niet. Omdat ik vreesde dat de taart zou breken bij het overbrengen naar de schotel, heb ik maar meteen een foto gemaakt van de taart, met het bakpapier er nog onder.  Gelukkig brak ze niet.  De foto op de schotel was echter niet zo duidelijk.  Dus dan maar een foto met bakpapier. Jammer.  De smaak is echter wel top.  Een lekker fris toetje voor een zomerse dag.

 

 

5 opmerkingen:

  1. Njammie!Kaastaart!!
    Buiten de gelatine dan.
    Eens proberen met agar-agar voor de vegetarische zeurkonten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo, hoe krijg je de kaastaart het beste uit de springvorm? want heb eens kaastaart gemaakt, en kreeg ze los langs de zijkanten maar ze bleef op de bodem van de springvorm...anders ging ze stuk..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo, hoe krijg je de kaastaart het beste uit de springvorm? want heb eens kaastaart gemaakt, en kreeg ze los langs de zijkanten maar ze bleef op de bodem van de springvorm...anders ging ze stuk..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een grote pizzaschep waarmee ik de taart uit de vorm schep. Maar het is toch altijd een beetje spannend of de taart niet zal breken.

      Verwijderen
  4. even met de vorm in warm water zetten en ze komt zo los{niet te lang)

    BeantwoordenVerwijderen