zaterdag 16 augustus 2014

Boterkoekjes met chocolade

Vakantieperiode; tijd om veel te bakken.  Niet dus.  Intussen heb ik toch een vrij momentje gevonden om nog eens koekjes te bakken.
 
Ingrediënten:
125 g boter op kamertemperatuur
75 g suiker
4 g vanillesuiker
2 g zout
1 eiwit
175 g bloem
25 ml melk
pure of melkchocolade
 
Doen:
Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de boter luchtig.  Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe en roer alles onder elkaar.  Voeg het eiwit toe.  Meng vervolgens de bloem en de melk eronder en roer tot een mooi beslag.  Doe het beslag in een spuitzak met een getand spuitmondje en spuit druppels op 3 à 4 cm van elkaar.
Bak gedurende +/- 12 min.  Laat ze vervolgens afkoelen en dop de uiteinden van de koekjes in gesmolten chocolade.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten